|
|
|
|
Olvasta : 19611 --
Válaszok : 47 --
Lap(ok) : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
|

| Beküldte |
elektorválasztási előkészületek |
2004-02-23 11:41 írta: zsofffi

|
végre egy konkrét javaslat!
jó, ottleszek 10 órára. többiek? jöttök?
| 2004-02-21 14:32 írta: Julia

| Bocsánat, elfeledkeztem arról, hogy ez nem email és az előző levelemhez nem kerül be automatikusan az aláírás:
Klaniczay Júlia vagyok az Artpool Alapítvány elektora. | 2004-02-21 14:28 írta: Julia

| Akik ott voltak legutóbb a Kulturális tevékenység stb... országos szervezetek elektori gyûlésén biztosan emlékeznek a többek által elektornak javasolt Miklósi Lászlóra, a Történelemtanárok Egylete képviselôjére.
Az elmúlt évben a Fôvárosi Civil Fórum létrehozására szervezett összejöveteleken talákoztam vele elôször és a civil szféra ügyeiben/problémáiban igen tájékozott, az ügy iránt mélységesen elkötelezett, a vitákon nagyon jól, logikusan érvelô, nyugodt, konszenzusra törekvô, mindig a civil szféra általános szakmai szempontjait elôtérbe helyezô embernek ismertem meg. Úgy gondolom, hogy sokunknak megnyugtató lenne, ha valamelyik kollégiumba bekerülne. Ezt a feladatot mint az alábbiakból + csatolt anyag kiderül, elvállalná.
Kérlek, fontoljátok meg a támogatását.
Ha tudtok még további elektori email címeket, küldjétek tovább ezt a levelet.
Az előző hozzászólásban Tarczali Gábor felvetette, hogy jó lenne esetleg még a február 25-i 11 órai gyûlés elôtt egyeztetni.
Javasolnám, hogy információcserére találkozzunk 10 órakor ugyanott.
Akinek további jelölt-javaslatai vannak, küldje meg emailben, vagy hozza el a 10 órai találkozóra.
Összesen 5 kollégiumi tag megválasztására lesz lehetôségünk. Próbáljunk meg felkészültebbek és tájékozottabbak lenni mint legutóbb, és ne hagyjuk ki ezt a választási lehetôséget.
Sajnos a Kulturális tevékenység stb... gyűlésnek nincs egy olyan előkészítő oldala, ahol az elektorok bemutatkozhatnának, ezért jobb híján ide rakom be Miklósi László anyagát:
Kedves Civil választók!
Közeleg a Nemzeti Civil Alap kollégiumainak választása. Ez minden civilszervezet számára fontos esemény. A mostani alkalommal kerülnek megválasztásra a kollégiumok tagjai, amelyek majd a pályázatokat írják ki, bírálják el, vagyis amelyek a pénzt osztják a civilszervezeteknek. Mindazon szervezeteknek, amelyek jogot szereztek az elektorállításra, létérdekük, hogy éljenek jogukkal, s ott legyenek a választáson.
Sokan régóta ismerjük egymást, ezért engedjétek meg a tegezést! Mivel a Ti szervezetetek korábban elektort állított, Ti is érdemben jelölhettek, választhattok.
Feltétlenül legyetek ott, vegyetek részt a választáson!
Nem lehet közömbös, hogy kiket választunk. Szakmailag felkészült, a civilszférát ismerő,
a pályázatok kiírásában és elbírálásában jártas képviselőket válasszunk! Olyanokat, akik munkájuk és személyiségük alapján egyaránt hitelesek számunkra.
* * *
Az NCA Alapprogram Tanácsának választásakor sokan megtiszteltek támogatásukkal. Többen felkértek: vállaljak kollégiumi tagságot.
Úgy döntöttem, vállalom a megmérettetést.
Amennyiben
· elfogadod céljaimat
· egyetértesz törekvéseimmel
· alkalmasnak tartasz e feladatra
megköszönöm, ha Szervezeted nevében Te is támogatni tudsz a választáson!
Mellékelten küldöm rövid bemutatkozásomat. Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok.
A közeli viszontlátásig üdvözlettel:
Miklósi László
ml@tte.hu
Ki vagyok?
· A Történelemtanárok Egylete alapítója, 1989-95-ig ügyvivője, azóta elnöke
· Magyar-történelem szakos tanár, közoktatási vezető
· Házas, két fiú apja
Milyen pályázatokkal kapcsolatos tapasztalataim vannak?
· Közreműködöm pályázatok kiírásában, elbírálásában (pl. Nemzeti Emlékezet Program: Tanulmányi kirándulás a Don-kanyarba; Rákóczi-lovastúra, Tanulmányi kirándulás Auschwitzba; a Sulinet-program digitális taneszköz-fejlesztési pályázata, Közoktatás Modernizációjáért Közalapítvány egyes pályázatai; az Oktatási Minisztérium tankönyvpályázatai; a TTE által kiírt pályázatok)
· Ismerem számos civilszervezet munkáját, helyzetét, problémáit, igényeit (pl. tanulmányt készítettem a pedagógus szakmai szervezetekről; Javaslatot dolgoztam ki az oktatásban működő civil szervezetek működésének jogszabályi kereteire)
· Másfél évtizedes tapasztalatom van az e szervezetekkel való kapcsolatteremtésben – (pl.: 1994-ben megszerveztem, azóta koordinálom a pedagógus szakmai szervezetek első, rendszeresen együttműködő szerveződését, a Fővárosi Pedagógus Szakmai Szervezetek Információs Központját)
· Számos pályázat gyakorlati megvalósításában vettem részt (hazai és nemzetközi alapítványok, minisztériumi, önkormányzati és egyéb pályázatok)
· Jó csapatjátékosnak tartanak (pl. 1997-től a pedagógus szakmai szervezetek bizalmából a Közoktatás-politikai Tanács tagja, a Szakmai szervezetek oldalának szóvivője vagyok)
· Napi munkám alapvető eszközeként használom a számítástechnikát és a modern kommunikáció lehetőségeit (pl. az egyik legnézettebb szakmai civil portált szerkesztem – www.tte.hu; a Törifórum levelezőlista moderátora vagyok, CD-ket és internetes távoktató anyagot szerkesztek)
· Elkötelezett vagyok annak érdekében, hogy az egyes ágazati jellegű szakmai ismeretek megjelenjenek a kollégiumban
Mit kívánok tenni a Kollégium tagjaként?
Azon dolgozni, hogy a civil szervezetek munkafeltételei egy modern demokratikus társadalomhoz méltóak legyenek. E szektort is anyagilag meg kell erősíteni, „helyzetbe kell hozni”, hogy a civilszervezetek működése kiszámítható, biztos lehessen.
A pályázatok kiírásakor, elbírálásakor az alábbiakat képviselem:
· Korrekt, átlátható, ellenőrizhető eljárás
· a lehető legnagyobb nyilvánosság
Kérem, tiszteljenek meg véleményükkel, kérdéseikkel!
Budapest, 2004. február Miklósi László
| 2004-02-16 17:44 írta: zsofffi

| > From: Tarcali Gßbor <tarcali@helios.date.hu>
> Organization: DE.ATC
> Date: Mon, 16 Feb 2004 16:05:42 +0100
> To: zsofffi@freemail.hu
> Subject: kapcsolatfelvétel
>
> Kedves Zsófi!
>
> Tarcali Gábor vagyok Debrecenb?l, egy elektor az NCA
> programban, a tudományos, kulturális, stb. országos szervezetek
> csoportjából.
> Nagyon örülök kezdeményezésednek, és remélem már sikerült is
> eredményt elérned.
> Egyetértek, hogy mindenféleképpen szükséges lenne valamilyen
> szint? kapcsolatot teremteni az elektorok között, akik szükségét
> érzik annak, hogy az általuk megválasztott személyek ne teljesen
> véletlenszer?n kerüljenek a döntéshozó testületekbe.
> Én úgy gondolom, hogy nagyon hasznos lenne a jöv? heti Elektori
> Gy?lés el?tt akár egy személyes találkozásra és egyeztetésre is
> összejönnünk, és valamilyen stratégiát is kidolgozni akár, hogy
> közösen tudjunk fellépni olyan személyek megválasztása
> érdekében, akik hozzáért?en, lelkiismeretesen és igazságosan
> képviselnének mindannyiunkat, és nem csak bizonyos sz?k
> köröket szolgálnának ki. Én hajlandó lennék aktívan is tenni azért,
> hogy egy ilyen szint? egyeztetést össze tudjunk hozni, mert erre
> most még nincs kés?, és valószínüleg megérné a fáradtságot.
>
> Baráti üdvözletem küldöm, és várom válaszod,
>
> Tarcali Gábor
>
kedves Gábor,
nekem tetszik az ötlet, nosza, találkozzunk. ki jönne még?
Gábor, javaslatod, hol, hogyan, mikor? találjunk ki valamit!
zs. |
A fórumba csak regisztrált tagok írhatnak Belépés   Regisztráció |